Tips-uri pentru acoperirea parului alb

Firele albe de par nu mai sunt de multa vreme considerate inestetice, multe femei, indiferent de varsta, adoptand lookul natural, grizonat sau apeland la saloanele de infrumusetare pentru colorarea parului in tonuri de gri, argintiu, perlat sau chiar alb. 

De fapt, care este motivul real pentru aparitia firelor albe? Stres? Oboseala? 

Parul alb este, in general, un mix intre firele ce au pigment colorat si firele albe.Melanina este pigmentul responsabil și de culoarea părului nostru. Este produsă în celulele speciale cunoscute sub numele de melanocite.Firul alb de par se formeaza atunci cand productia de melanina incetineste in a mai fi produsa.În general, se întâmplă din cauza îmbătrânirii sau din cauza predispoziției genetice. Un stil de viață nesănătos poate să accelereze acest proces.

In cazul in care nu te simti insa confortabila cu firele albe crescute la rădăcini, ai putea incerca cateva metode de a le ascunde pana la urmatoarea ta vizita la salon.

Apeleaza la diverse accesorii de par

Alege esarfe, bentite, coronite sau diverse modele de clame de par care te vor ajuta sa ascunzi parul alb dar si sa ai un aspect chic! De asemenea, palariile sunt la moda si le poti purta in orice anotimp.

Alege coafuri cu volum

Creaza volum la rădăcini și să-ți faci bucle. Acestea vor face părul să pară mai voluminos și îți vor ascunde firele albe.

Poarta parul dat pe spate sau alege sa porti carare

Avand in vedere ca primele fire de par alb apar in fata si la tample, alege sa porti parul dat pe spate sau creaza o carare care sa te avantajeze si care iti mascheaza firele albe. Foloseste-ti imaginatia si printr-o simpla schimbare a locului cărării de păr iti poti realiza una dintre cele mai simple, eficiente originale look-uri. Ca sa o fixezi opteaza pentru un accesoriu sau foloseste un fixativ.

Impletituri boeme

Poți avea un look unic, cu împletituri moderne, mai ușor decât crezi! Coafurile realizate cu impletituri sunt extrem de versatible și pot fi realizate aproape pe toate lungimile de păr si au avantajul ca ascund foarte bine firele albe. Daca ai parul scurt, poti apela la extensii pentru a realiza o coafură mai speciala.

Produse pentru acoperirea firelor albe

Pe langa solutiile mentionate mai sus, cea mai eficienta metoda de a ascunde firele albe pana la urmatoarea ta vizita la salon este folosirea produselor de nuantare, cum ar fi spray-ul colorant, mascara pentru acoperirea radacinilor crescute, sampoane colorante care vor acoperi parul alb pana la prima spalare, dar care au un rezultat imediat si efficient datorita pigmentilor coloranti. Cu cât părul este mai închis la culoare, cu atât mai vizibile sunt firele albe și ar trebui să fie acoperite cât se poate de mult. Inainte de a alege una din aceste variante, fa o evaluare a volumului de par alb si alege cea mai buna varianta pentru tine.

Nu incerca o schimbare de culoare fara a detine cunostintele necesare pentru ca risti sa iti distrugi parul!

Nu-ți rupe firele albe! Prin smulgerea firelor de par distrugem foliculii, iar firele de par nu vor mai crește. Vei rămâne cu părți chele care sunt mult mai neplăcute și pe care e mult mai greu să le ascunzi.