Marian Cotoi
Instagram Facebook
Saloanele Marian Cotoi - Logo

Interviu Marian Cotoi in https://www.joellemagazine.ro/

Puteti citii o parte a interviului aici. Pentru interviul integral, click aici.

JoelleMagazine.Ro: Bună, Marian. Dacă ne referim la hairstyling, care sunt tendinţele privind tunsorile şi culorile în acest sezon?

Marian Cotoi: Bună ziua. Dacă vorbim şi ne raportăm la tendinţele pe plan internaţional, acestea sunt tot timpul mai evoluate. Româncele sunt totuşi puţin conservatoare şi păstrează mereu acea stare de spirit boemă, rafinată şi-şi doresc să şi-o manifeste prin onduleuri, prin păr lung, prin volum, printr-un coafat necoafat care le dă o stare de încredere şi care se poartă destul de mult în acest sezon. Româncele abordează culori mai puţin stridente.

Trebuie să ştiţi că, după Revoluţie, foarte multe cliente au testat roşu şi negru.. Aceste culori apăreau neîncetat pe stradă, în moda urbană şi româncele s-au cam plictisit de culorile astea. E bine să schimbi. În Occident se schimbă trendurile de la an la an, dar foarte multe dintre femeile din România au păstrat acea culoare cu personalitate despre care ele credeau că le reprezintă. Acum se poartă foarte mult nuanţele de maro, bej, culorile mai naturale. Cele care îşi doresc să iasă mai mult în evidenţă şi au dorinţa de a străluci în viaţa de zi cu zi abordează cupru (de la o nuanţă mai închisă spre una mai deschisă), chiar şi roşu (o culoare care dă personalitate şi foarte mult mister). Din experienţa mea, am remarcat că femeia din România este predispusă spre latura mai feminină şi nu spre latura extravagantă, spre nonconformism, aşa cum se întâmplă în afara graniţelor ţării noastre unde, pe stradă, femeile poartă foarte mult tunsorile cu personalitate, tot felul de bretoane asimetrice sau, plecând de la o linie brută, poartă breton drept ori foarte filat. Este vorba despre mentalităţi diferite, trăim în locuri diferite şi vedem lucrurile diferit. Se poartă în continuare tunsorile bob, garçon. Acestea sunt clasicele efecte de tunsoare care, de-a lungul timpului, şi-au păstrat strălucirea. Printr-o tunsoare pe păr scurt, scoatem în evidenţă foarte mult personalitatea. Trebuie să ţinem cont şi de fizionomia clientelor, putem aborda mai extravagant sau mai discret acea linie prin repartiţie de volume, dar tot timpul dăm acea notă de personalitate acolo unde trebuie pentru a scoate în evidenţă un stil, o trăire. Totul este, de fapt, o poveste.

Arta se poate face şi la salonul din cartier şi la un salon de lux. Ideea este că oamenii trebuie să înţeleagă că este necesar să abordeze un profesionist pentru a putea să depăşească acea viziune pe care o au ei şi care poate că nu este atât de bine conturată din punct de vedere tehnic pentru a putea să creeze ei înşişi anumite linii. Este nevoie de opinia unui profesionist pentru a putea obţine o linie care să îi avantajeze şi care să le dea acea stare de încredere pe care o doreşte oricine. Se poartă părul mediu şi lung. Există foarte multe femei din România care iubesc părul lung. Ele dezvoltă o latură feminină mai ieşită din comun. Îşi doresc şi lungime, dar îşi doresc, în acelaşi timp, să iasă în evidenţă, iar pentru a ieşi în evidenţă cu un păr lung, trebuie să ai o piesă de bază cum ar fi un breton, care să stea şi bine. Dacă plantaţia părului, fruntea ori fizionomia nu te avantajează, atunci cu siguranţă că nu este cazul unui breton, pentru că îţi complici viaţa. Abordează linii cât mai filate la vârf, texturate pentru a da dinamică, pentru a crea coafuri cât mai feminine, cât mai sexy, coafuri care sunt foarte elegante şi care ar putea trece foarte uşor de la partea de eleganţă la partea de neglijenţă studiată. Prin tunsoare, părul lung poate aduce o multitudine de efecte sofisticate astfel încât să degaje starea de spirit a femeii moderne.

Pentru coafurile de seară, s-au purtat foarte mult împletiturile, deşi trebuie să ai un păr mai bogat şi o fizionomie adecvată pentru o astfel de coafură. Pentru împletituri, este nevoie de o faţă ovală, trebuie să nu existe imperfecţiuni vizibile întrucât acestea ar fi scoase mai mult în evidenţă printr-o astfel de coafură, iar efectul nu ar fi unul tocmai reuşit. Împletitura nu focalizează atenţia numai asupra ei, ci şi asupra chipului. Dacă împletitura nu avantajează, este de preferat un tapaj la rădăcină sau onduleuri lejere ale vârfurilor, prinse într-o coafură la fel de lejeră şi care creează un mister, în locul a ceva sofisticat, foarte apretat, foarte finisat cum se purta odată şi care nu avantaja atât de mult.

Onduleurile se poartă foarte mult în acest sezon. Femeile vor alege întotdeauna onduleurile pentru că acestea scot în evidenţă acea latură sexy, feminină, îţi creează acea imagine de divă.

Orice femeie visează să aibă părul des, cu acea dinamică şi personalitate pe care o conferă părului onduleurile. În combinaţie cu tapajul, cu puţin volum, putem obţine o imagine de invidiat. Observăm că, la prezentările de modă, este abordat din ce în ce mai des acest stil: modelele sunt îmbrăcate în rochii foarte elegante şi au coafuri din ce în ce mai lejere.”

Întoarce-te la Presă

"Este un hair-stylist adevărat, un trainer deosebit șI cu o răbdare de neimaginat. Mă bucur că am avut șansa de a învăța o meserie mult dorită șI frumoasă de la…"

Citeste toate recenziile

"Ma bucur ca am avut ocazia să am parte de niste profesionalisti pentru parul meu. Dacă vă doriți să faceți o schimbare de look care sa fie wow , Academia…"

Citeste toate recenziile

"Calitate și profesionalism, servicii impecabile"

Citeste toate recenziile

"Am fost la multe saloane, dar acum pot spune că am găsit prin Salonul Marian Cotoi cea ce îmi doream, răbdare, multă consiliere și mult profesionalism. Am fost mulțumită și…"

Citeste toate recenziile

"Mai mult decât excelent! Totul la superlativ !"

Citeste toate recenziile

"Pentru prima data la dumnealui, o experienta plăcută, am fost foarte mulțumită, recomand."

Citeste toate recenziile

"Am venit cu gândul de a-mi schimba look-ul, de a încerca ceva nou. Ca orice persoana la asemenea alegeri am temeri, dar observând modul in care erau făcuți pașii am…"