Marian Cotoi
Instagram Facebook
Saloanele Marian Cotoi - Logo

Interviu Marian Cotoi in https://www.cosmobeauty.ro

Puteti citii o parte a interviului aici. Pentru interviul integral, click aici.

Dupa terminarea institutului Pitteurs, am colaborat ca hair stylist cu mai multe saloane din Belgia: Saloanele “Jaques Dessagne” si “Camille Albane” unde mi-am definit stilul profesional.

Interviu cu Marian Cotoi, Hairstylist, Trainer, Owner la “Saloanele Marian Cotoi” și “Academia de Coafura Marian Cotoi” , Brand Ambassador

Monsieur le coiffeur Marian Cotoi, comment allez-vous aujourd’hui? Probabil ca asa te-as fi abordat daca ne-am fi intalnit, dupa anii 90, pe o strada din Belgia. De ce Belgia, Marian? Si, mai ales de ce Institutul Pitteurs? Ce are acest institut atat de special si cum ai trecut tu de la munca in restaurant in spatele scaunului de coafura si, mai apoi, pe podiumurile de fashion internationale si nationale?

Asa a fost destinul! Puteam sa raman in Franta. Dar m-am dus pur si simplu in Belgia, fascinat de povestile cu strazi mici, inguste si cochete. Am ajuns acolo si primul lucru pe care l-am facut a fost sa muncesc in restaurante. Eram tanar, suplu si frumusel… am avut noroc si chiar succes. Am lucrat in diverse restaurante si am invatat multe despre arta culinara. La un moment dat, am lucrat si in celebrul restaurant din cadrul Hotelului Martin’s Chateau du Lac Genval unde a fost cazata echipa Frantei la Campionatul European de Fotbal.

De ce Institutul Pitteurs? Pentru ca destinul a facut sa intalnesc in Belgia, pe cand lucram la restautant, un om deosebit, seful Sindicatului Coaforilor din Valonia si el m-a orientat spre acest institut. Pana atunci am incercat sa ma integrez in invatamantul belgian, dar era foarte greu, pentru ca aveam acte de sedere provizorie.

Apoi, am cunoscut-o pe directoarea acestui institut, o italianca foarte cumsecade si cu o personalitate cu totul si cu totul speciala. A fost ca un pariu pe care l-am pus cu ea, pentru ca mi-a spus ca nu crede ca voi reusi sa ma inscriu in perioada in care se faceau inscrieri. Mai erau aproape 5 saptamani pana la finalizarea inscrierilor la institut. In acest timp institutul depunea actele la Minister ca sa primesti toate aprobarile pentru efectuarea cursurilor. Mi-au dat o lista intrega de documente pe care trebuia sa le aduc pentru inscriere, iar eu nu aveam nici un document din cele mentionate. Am vorbit in tara cu parintii mei ca sa se ocupe de traducerea si legalizarea actelor si am reusit sa le obtin in doua saptamani. M-am dus la institut cu toate actele si pentru ca nu era o zi de lucru cu publicul, am rugat portarul sa ma lase sa intru. Printr-o stralucire de moment mi-a venit idea sa-i spun ca mi-am uitat ceva in masina. Am fugit in Cartierul Botanic si am luat un buchet de flori, pe care l-am dat unei doamne care aflasem ca e la biroul unde trebuia sa imi depun eu actele. I-am dat buchetul de flori, i-am facut un compliment si apoi i-am spus ca sunt roman si ca vreau sa studiez acolo. A ramas foarte placut surprinsa, pentru ca acel buchet de flori a fost ca o declaratie de dragoste si pentru ca ii facusem ziua asa frumoasa, mi-a promis ca va lua dosarul meu si va merge personal la sa obtina aprobarile necesare ca sa ma incadrez in timp si sa ma pot inscrie. Si astfel am ajuns student la Institut, castigand pariul cu directoarea de la Institutul Pitteurs.

Ti se spunea adesea cu admiratie “Maestrul”. Esti un adevarat profesionist, vorbesti si lucrezi ca unul si impresionezi mereu prin calitatile tale. Daca ai trasa acum un set de valori de la care nici un hairstylist nu ar trebui sa se abata, care ar fi acelea?

In primul rand trebuie sa faci acesta meserie din pasiune, dupa care trebuie sa te specializezi continuu ca sa ai o deschidere foarte mare din punct de vedere tehnic, sa poti sa reusesti lucruri foarte frumuoase, care sa uimeasca pe ceilalti prin educatie.

In aceasta meserie trebuie sa fii serios, sa muncesti foarte mult, sa te respecti pe tine si meseria pe care o practici.

 
Iti mai amintesti ce produse si echipamente foloseai la inceputurile carierei tale?
La institut, pe parcursul celor 3 ani, am lucrat cu Wella si L’Oreal, dar si cu alte branduri precum Perma si Schwarzkopf. La institut aveam toate dotarile necesare, exact ca intr-un salon. La vremea respectiva, se utilizau bigudiuri pentru realizarea buclelor, nu ondulatorul asa cum se foloseste astazi. Ondulatoarele erau utilizate doar la pregatirea parului pentru diverse coafuri.

Dupa terminarea institutului Pitteurs, am colaborat ca hair stylist cu mai multe saloane din Belgia, cum ar fi Saloanele “Jaques Dessagne” si “Camille Albane” unde mi-am definit stilul profesional, lucrand cu cele mai bune echipamente si produse de pe piata la acea vreme.

Cand am revenit in tara, am lucrat tot cu Wella si L’Oreal si am dotat cele 2 saloane pe care le-am deschis in Craiova cu toate echipamentele si ustensilele necesare, asa cum vazusem la institute, in Belgia si in saloanele in care am lucrat.”

Întoarce-te la Presă

"Este un hair-stylist adevărat, un trainer deosebit șI cu o răbdare de neimaginat. Mă bucur că am avut șansa de a învăța o meserie mult dorită șI frumoasă de la…"

Citeste toate recenziile

"Ma bucur ca am avut ocazia să am parte de niste profesionalisti pentru parul meu. Dacă vă doriți să faceți o schimbare de look care sa fie wow , Academia…"

Citeste toate recenziile

"Calitate și profesionalism, servicii impecabile"

Citeste toate recenziile

"Am fost la multe saloane, dar acum pot spune că am găsit prin Salonul Marian Cotoi cea ce îmi doream, răbdare, multă consiliere și mult profesionalism. Am fost mulțumită și…"

Citeste toate recenziile

"Mai mult decât excelent! Totul la superlativ !"

Citeste toate recenziile

"Pentru prima data la dumnealui, o experienta plăcută, am fost foarte mulțumită, recomand."

Citeste toate recenziile

"Am venit cu gândul de a-mi schimba look-ul, de a încerca ceva nou. Ca orice persoana la asemenea alegeri am temeri, dar observând modul in care erau făcuți pașii am…"

Citeste toate recenziile
  • Copyright © 2024 Saloanele Marian Cotoi®. Toate drepturile rezervate
  • |
  • Site actualizat 21 decembrie 2023